Հնդկաստանում հաճախ եմ պատրաստում հայկական խոհանոցից ուտեստներ ու երեկ պատրաստել էի ղափամա: Ասեմ, որ շատ համեղ էր ստացվել և բոլորը հավանել են:
Նկարները տեղադրելուց հետո շատերն են հարցրել բաղադրատոմսը:
Կարևոր չէ, թե որտեղ ես ապրում, կարևորն այն է, որ կարողանաս պահպանել այն ինչ շատ հարազատ է և քոնն է:
Այն պատրաստելու համար մեզ անհրաժեշտ է՝
- Դդում 1,5 կգ,
- Բրինձ 150 գր.,
- Կարագ 150գր.,
- Սալորի չիր 50գր.,
- Ծիրանի չիր 50գր.,
- Չամիչ 50գր.,
- Դարչին.,
- 1 Խնձոր,
- Մեղր 50 գր.,
- Ընկույզ 100 գր.:
Բարի ախորժակ...
Եկեք միասին լսենք մի շատ լավ հայկական երգ՝ Ղափամա
No comments:
Post a Comment