Ինչպես խոստացել էի միասին սկսում ենք բացահայտել հնդկական խոհանոցը:
Գրեթե բոլորիս միշտ հետաքրքրել է հնդկական խոհանոցը իր յուրահատուկ բույրով ու համով:
Բոլոր երկրներում մարդիկ խոսում են հնդկական ճաշատեսակների, հնդկական համեմունքների մասին՝ յուրահատուկ համ ու հոտ, որ բնորոշ է միայն այս խոհանոցին: Եվ այսպիսով սկսում ենք ճանաչել համեմունքները առանձին-առանձին:
Համեմունքների փունջ |
Այսօր կխոսենք համեմի սերմերի մասին, որը շատ են օգտագործում հնդկական խոհանոցում: Այն ընդգրկված է ավելի քան 16 երկրների դեղաբանական ցանկերում:
Համեմի սերմեր |
Համեմի համ ու հոտ սիրողները այն օգտագործում են աղցանների և ճաշատեսակների մեջ՝ չիմանալով, որ այս խոտաբույսը շատ օգտակար ու բուժիչ հատկություններ ունի: Առավել օգտակար է սերմը, որն ունի լեղամուղ, հակաթութքային, ցավազրկող, վերքերն ամոքող, մարսողությունը կարգավորորղ և այլ հատկություններ:
Համեմի սերմի օգտակարության մասին ավելին կարող եք կարդալ սեղմելով ներքևի հղումը:
Հղում.
No comments:
Post a Comment